Schoonheidssalon Annet
Ontspan, Relax & Geniet


Lichaamsmassage

Klassieke ontspanningsmassage:

 

20 minuten                                                                €18,50

40 minuten                                                                €34,-

60 minuten                                                                €51,-

 

Hotstone massage:

 

40 minuten                                                                €34,-

60 minuten                                                                €51,-

 

Contra-indicaties Hot stone massage

Een contra-indicatie is een reden om een behandelmethode niet uit te voeren. We kunnen een onderscheid maken tussen relatieve en absolute contra-indicaties. Een relatieve contra-indicatie betekent dat er in sommige gevallen wel mag worden gemasseerd, maar dat bijvoorbeeld bepaalde plekken op het lichaam moeten worden vermeden en/of in samenspraak met een arts. Een absolute contra-indicatie betekent dat er absoluut niet mag worden gemasseerd.

Relatieve contra-indicaties Hot stone massage

Spataderen De plekken met spataderen niet masseren of bedekken met warme stenen.

Reuma In de meeste gevallen is reuma een contra-indicatie voor Hot stone massage, maar bij bepaalde vormen van reuma is massage wel mogelijk, bijvoorbeeld als er geen sprake is van actieve ontstekingen. Overleg dit met een medisch deskundige.

Zwangerschap Wat je mag masseren en in welke fase van de zwangerschap loopt erg uiteen. Indien een Hot stone massage tijdens de zwangerschap echt gewenst is, moet dit steeds gebeuren in samenspraak met een arts.

Absolute contra-indicaties Hot stone massage

Diabetes Door de massage en de warme stenen kunnen er bij een gevoelige huid lichte brandwondjes en blauwe plekken ontstaan die bij iemand met diabetes moeilijker zullen genezen.

Huidontstekingen Omdat er bij huidontstekingen vanzelf al warmte vrijkomt, zal een Hot stone massage de ontsteking alleen maar verergeren. Dus geen Hot stone massage totdat de huidontsteking helemaal is verdwenen.

Hoge bloeddruk Vanwege de warmte die vrijkomt bij een hot stone massage zal de bloeddruk stijgen. Als iemand al last heeft van een te hoge bloeddruk is deze massage daarom niet geschikt. Dit geldt bij mensen die meer dan 2 medicijnen per dag gebruiken bij minder medicijnen kan het in overleg.

Burn-out of extreme vermoeidheid Hoewel een Hot stone massage een uitstekende behandeling is om stress te verminderen is het een absolute contra-indicatie bij een burn-out en extreme vermoeidheid. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage soms nog dagenlang te voelen. Mensen met burn-out of die extreem vermoeid zijn, zullen zich hierdoor nog vermoeider gaan voelen.